.ff-form .ff-powered-img img { border: solid 1px rgba(0, 0, 0, 0.1); border-radius: 6px; width: auto; height: 0; }
top of page
Zoeken
  • beyersfilip

Managementsysteem-voorbeeld? Skiën!

Bijgewerkt op: 31 jan. 2022

Een sneeuwruimer is 'satisfying' volgens mijn dochters. Terwijl hun vader watertandt bij deze 'toys for boys'. Wie wil hier nu niet eens mee rondknallen?

Skiën is managen

Terwijl ik er achteraan ski, denk ik onwillekeurig: eigenlijk doet die sneeuwruimer precies wat ik doe. En dus wat OptimEyes doet: de piste prepareren. Hij voor skiërs, wij voor managers.

Sneeuwruimer als managementsysteem

Een sneeuwruimer als voorbeeld van een managementsysteem, dus?

Inderdaad, want op sneeuw kun je niet skiën. Oké, voorthobbelen misschien wel. Maar snelheid maak je pas op een geprepareerde piste met vers gerilde groeven.

Wég ijsplekken waarop je geen grip hebt, bye-bye sneeuwhopen waarop je onderuit gaat.

Elke nacht opnieuw geprepareerd

Hoe hard de skiërs de piste ook op de proef stelden, hoeveel pakken sneeuw er ook viel, de sneeuwruimer egaliseert de weg voor de mensen op latten. Hij ruimt oneffenheden proactief op - en dat on-af-ge-bro-ken. Zodat ik 's morgens het rijk voor mij alleen heb. En me helemaal kan focussen op wat mij genot schenkt: de technisch perfecte afdaling maken.

Excellent managementsysteem? Excellente manager!

Zou het niet heerlijk zijn als u elke ochtend op kantoor ook een rimpelloze piste voor u zag? En dan bedoel ik geen dag zónder moeilijke passages - die maken skiën en managen net avontuurlijk.

Wel een dag die uw managementsysteem voor u 'prepareerde'. Hoe? Door de data uit al uw systemen te verzamelen. Door ze te combineren met de feedback van al uw medewerkers. De dataplooien glad te strijken. En u de overgebleven hobbels gebruiksklaar in hun context aan te bieden als precieze acties.

Sneeuwruimer voor bedrijfsdata

Vraagt men mij dus wat ik voor de kost doe? Dan antwoord ik voortaan: "Ik ben een sneeuwruimer voor bedrijfsdata."

Wilt u dus een voorbeeld van een managementsysteem? Here I am, Filip-de-sneeuwruimer!

16 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page